HogwartsHpBg

Това е форум за Хари Потър развлечение и е много забавно с много хора. Вечната война за Доброто и Злото. Включи се и ТИ!!!


You are not connected. Please login or register

За новодошлите

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 За новодошлите on Сря Апр 12, 2017 10:15 pm

Admin

avatar
Admin
За НОВОдошлите

Форумът се разглежда най-добре чрез Mozilla Firefox (можете да свалите този браузър ТУК).

НИКОЙ член на форума не е ЗАДЪЛЖЕН да извършва каквото и да е, всяко Ваше действие тук е по собствено желание. Ако член на форума желае да се нагърби с отговорности спрямо играта, това ще бъде единствено по негов избор и ще му се окаже помощ, когато има нужда от такава.

Целта на този форум е да се забавлявате. Нищо тук няма замисъла да внушава или пропагандира вярвания, вещерство и други подобни.

Макар играта да се развива в света на книгите „Хари Потър” на Дж. К. Роулинг, реално случките и цялостната история в книгите НЕ се е развила. Хогуортс съществува, магическият свят също, но персонажите не съществуват и останалото от книгите не се случва и никога не се е случвало.

Новите потребители нямат възможността да пращат Лични съобщения. Първите им действия са свързани с ПОСТВАНЕ в теми – за да постнете, натиснете бутона „Add Reply” (моля, не натискайте “Report Post”, тази опция докладва нарушения пред модераторите).

И сега нещо не съвсем положително – абсолютно ЗАБРАНЕНО е рекламирането на форуми с подобна тематика, както и на сайтове с неподходящо за непълнолетни или нелегално съдържание в рамките на Хогуортс-БГ. Подобно действие ще даде като резултат директен бан на потребителя по IP.

Вижте профила на потребителя http://hogwartshpbg.board-directory.net

2 Re: За новодошлите on Сря Апр 12, 2017 10:16 pm

Admin

avatar
Admin
Създаване на герой
За целта се насочете към тема „Герои на Първокурсниците”. Там има подробни обяснения как трябва да опишете героя си, какво е позволено и не да притежава като качества и т.н. Все пак даваме кратичко обяснение тук:
По начало героят Ви е първокурсник; името и самият герой трябва да са оригинални, не можете да се регистрирате нито с персонаж от книга (включително Хари Потър) или филм, нито като реално съществуваща личност (освен ако не сте вие самият). За момента (при регистрацията) героят Ви няма как да има специални способности или прекалено големи постижения в магията, все пак е само на 11; по-нататък ще имате възможност да направите почти всичко, не се безпокойте.

Одобряване
Ако сте спазили изискванията описани в темата, то героят ви ще бъде одобрен без никакви затруднения от някой от Преподавателите или Ръководството. Ако одобряващият сметне, че в бланката на героя Ви има несъответствия или нещо липсва, в същата тема той ще напише изискванията си - това, което трябва да се допълни или поправи и след като го направите, ще бъдете одобрен.

Разпределяне
Както е обяснено в тема „Герои на Първокурсниците”, разпределянето става спрямо характера на героя, макар желанието Ви да се взима предвид. Разпределят Администраторите на форума, известни като Ръководство - те са сред най-активните потребители и не би трябвало да Ви забавят повече от няколко часа, но ако по някаква причина не сте разпределен до деня след одобряването на героя, можете да ни викнете, например, в тема „За форума”, за да Ви бъде обърнато спешно внимание.

След разпределянето ще Ви бъде изпратено Лично Съобщение (можете да видите ЛС, като влезете в Контролния си Панел – горе вдясно), което ще Ви информира най-общо за дома Ви, името на ръководителя, на префектите, както и кратки инструкции каква трябва да е следващата Ви стъпка.

Вижте профила на потребителя http://hogwartshpbg.board-directory.net

3 Re: За новодошлите on Сря Апр 12, 2017 10:17 pm

Admin

avatar
Admin
Статистики - Същност, Цел, Приложение, Начални стойности

Същност, Цел, Приложение
Може би вече знаете, че ВСЕКИ герой в Хогуортс-БГ има свои статистики.
Интелигентност, Издържливост, Ловкост, Сила, Заклинания, Летене, Шесто чувство, Изобретателност, Късмет, Харизма, Мъдрост- това са реални числови измерения на качества на героя и би трябвало поне донякъде да отразяват неговия характер, най-малкото съвсем в началото. Променят се през цялото време, докато героят е активен, и се влияят положително (рядко отрицателно) от почти всички дейности, които извършвате във форума.

Статистиките ИМАТ приложение за РП развитието на героя ви.

Статистики се увеличават най-вече чрез: РП, покупки в магазини, дуели, преминаване на учебната година, куидич, участие в конкурси и общи мероприятия, вършене на задачи за ръководството/преподавателите и др. Статистиките се ПРИЛАГАТ най-вече в: КУИДИЧА, учебната година, дуелите, в конкурси и състезания и по-късно в специализацията и професията на героя ви.
Без статистики НЕ можете да имате пълноценно участие в дейността на форума. Но НЕ СТЕ ЗАДЪЛЖЕНИ по НИКАКЪВ начин да ги увеличавате специално с някаква цел, ако не желаете сами да го направите.

Начални стойности
Има четири основни статистики – Издръжливост, Ловкост, Интелигентност и Сила – тях, заедно с Късмета, избирате Вие още в началото на играта. Останалите – Летене, Изобретателност, Шесто чувство, Заклинания, Харизма и Мъдрост – се допълват въз основа на тези четири или са автоматични.
Като начало трябва да изберете Издр, Ловк, Инт и Сила, като за всяко трябва да изберете число ОТ 1 ДО 6 и КРАЙНИЯТ СБОР от ЧЕТИРИТЕ НЕ може да надвишава 12. Как ще разпределите тези 12 зависи напълно от Вас. Що се отнася до Късмета – за него трябва да изберете ОТДЕЛНО едно число ОТ 1 ДО 6 и да го пратите, заедно с другите четири, по ЛС или на разпределилия Ви, или като цяло на някого от Ръководство.

Колко статистики се дават на хора, които започват от по-висок курс?
За втори курс - 20т. по 4-те основни статистики, максимална стойност на 1 статистика 10, до 10 късмет;
За трети курс - 30т. по 4-те основни статистики, максимална стойност на 1 статистика 15, до 15 късмет;
За четвърти курс - 42т. по 4-те основни статистики, максимална стойност на 1 статистика 21, до 21 късмет;
За пети курс - 56т. по 4-те основни статистики, максимална стойност на 1 статистика 28, до 28 късмет;
За завършили (току-що създадени) - 100т. по 4-те основни статистики, максимална стойност на 1 статистика 50, до 50 късмет;
За преподаватели - 250т. по 4-те основни статистики, максимална стойност на 1 статистика 125, до 125 късмет;
За НИП-ове и герои, специално създадени за ГСЛ - умножаване възрастта на героя по пет и рязпределяне на сила, интелект, ловкост, издръжливост, късметът може да е максимум възрастта на героя.

Специални графи при Статистиките
А именно:
- Рождена дата/Зодия: попълва се от вас, самите и е интересна информация за героя, която е видима за всички - ако не я споделите в РоулПлей на някого няма как да я знаят.
- Патронус: попълва се от Ръководството, след като станете пети курс и след преминаване на тест, който определя патронуса ви, но е интересна информация за героя, която е видима за всички - ако не я споделите в РоулПлей на някого няма как да я знаят. За повече информация - проф. Оул.
- Способност: попълва се от Ръководството, след описването на способността на героя ви – повече информация в Работилница „Магически Способности“, но е интересна информация за героя, която е видима за всички - ако не я споделите в РоулПлей на някого няма как да я знаят.
- Ниво на способността: попълва се от Ръководството, нивата са от 0 до 10, в зависимост колко сте развили способността си и е видима САМО ЗА ВАС.
- Магипортиране: попълва се от Ръководството и определя дали героят ви може да се магипортира или не, обикновено всички завършили могат, както и учениците изкарали курса, но е интересна информация за героя, която е видима за всички. Няма нужда да я споделяте в РоулПлей – по презумция се знае, че всички магьосници навършили шестнадесет и изкарали курс могат да се магипортират.
- Специализация/Професия: попълва се от Ръководството и само порасналите герои или вече стажуващи някъде ученици могат да имат специализация, но е интересна информация за героя, която е видима за всички - ако не я споделите в РоулПлей на някого няма как да я знаят.

Вижте профила на потребителя http://hogwartshpbg.board-directory.net

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите