HogwartsHpBg

Това е форум за Хари Потър развлечение и е много забавно с много хора. Вечната война за Доброто и Злото. Включи се и ТИ!!!


You are not connected. Please login or register

Учебник по Трансфигурация

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Учебник по Трансфигурация on Чет Апр 13, 2017 5:35 pm

Admin

avatar
Admin
Първи урок: Въведение и същност на Трансфигурацията.
"Трансфигурацията е един от най-сложните и опасни раздели на магията, които ще учите в "Хогуортс".
Всеки, който не го взима на сериозно може ще напусне и няма да се върне. Предупредени сте."


Трансфигурацията е предметът от магическия свят, който изучава трансформацията. Тя e сложен и доста интересен раздел от магията. Трансформацията е магия, която преобразява едно нещо в друго, променяйки мулякулярната му структура. Може да се предизвика от магия, заклинание, от отвара или от специално подбрано растение.
Трансформацията може да се приложи при магьосници и при други същества.

Името на дисциплината идва от „транс" и „фигура" или „форма". „Транс" на латински означава две. Точно преведено: „две форми". Някъде можете да срещнете, че се превежда и "променям външния си вид", което също е вярно. Всичко, което е променливо или може да се промени с някаква магия или сила, се променя единствено чрез трансформация.

За приложението на трансфигурацията е важно да се осъзнава структурата и процеса на изменения на обекта, неговите превръщания. Трансфигурацията е много систематичена и точна дисциплина, така че изисква научно настроен ум и много работа (за разлика от Вълшебството, където човек може да си позволи лично творчество).Има редица фактори, които магьосникът трябва да вземе в предвид, когато прилага трансфигурационни магии: трансформацията (t) е директно повлияна от теглото (а), промяната (v), силата на магическата пръчка (w) и концентрацията (с), както е описано в следната формула: t = w x c/v x a

Преобразяването на човек в животно, смъртта на човека - преобразуването на тяло в дух, преобразуването на части в други е трансформация на хора; превръщане на предмет в живо същество, превръщане на предмет в друг предмет, дублиране и размножаване на предмети, получаване на предмет от въздуха. Разликата между трансфигурация и трансформация е почти никаква. Те идват от форма и фигура, които са две почти еднакви понятия. Трансформацията всъщност е процесът, а трансфигурацията - това, което го изучава.

Наистина доста интересна, трансфигурацията крие и големи рискове. Тъй като изисква висока концентрация и много упоритост, тя не е пригодена за всички и може да бъде опасна, дори за напреднали в изучаването ѝ магьосници и дори експерти. Ако не бъдат спазвани основните закони при трансформирането, съответното превръщане може да бъде несполучливо и частично, което, особено при човешки трансформации, често е силно неприятно, а понякога може да бъде и трайно.

Трансфигурацията е свързана пряко с няколко други науки, част от Магическата теория - отварите, вълшебството, защитата срещу Черни изкуства. Познаването й и комбинирането й с магии от някое от тези направления е неимоверно полезно.

Основни нива трансформации при трансфигурацията:
Ниво 1: оцветяване и преминаване от нежив предмет в друг такъв;
Ниво 2: преминаване от нежива в жива материя (растения);
Ниво 3: преминаване от нежива в жива материя (прости организми);
Нива 4 и 5: преминаване от нежива в жива материя (сложни организми);
Ниво 6: копиране и обратна трансфигурация;
Ниво 7: преминаване от по-проста към по-сложна жива материя;
Ниво 8: мутиращя, заменяща и масова трансфигурация;
Ниво 9: трансфигурация на хора – частична и пълна;
Ниво 10: висша трансфигурация: вдъхване на живот на предмети; преминаване от жива материя в магическа материя; магии за невидимост.
Възможна свързана с Трансфигурацията литература:
"Елементарна теория на Трансфигурацията" - подходяща за 1 курс;
"Ръководство по Трансфигурация за начинаещи", Емерик Суич; - подходяща за 1 и 2 курс;
"Ръководство по Трансфигурация, средно ниво" - подходяща за 3, 4 и 5 курс;
"Ръководство по Трансфигурация за напреднали" - подходяща за 6 и 7 курс;
"Теории по транссубстанциалната Трансфигурация" - подходяща за 5, 6 и 7 курс;
"Редки загадки и техните решения" - подходяща за 5, 6 и 7 курс;
"Нестандартна и експериментална трансфигурация" - подходяща за 7 курс и над него;
"Магическа теория", Ейдълбърт Уолфинг - подходяща за всички курсове;
"Съхранителна отвара за душата" - подходяща за всички курсове;


Втори урок: Закони на елементарната трансфигурация.

Както всяка друга част от магическата теория, трансфигурацията действа според някои основни правила. Разбира се, няма се предвид само правилата за движение на пръчката, концентрация и внимание в магията. Става въпрос за основни закони, спрямо които се извършва всяка трансформация.

Закони на Елементарната Трансфигурация:
І закон: Магиите се характеризират с две основни състояния:
1. Основно ниво: Най-ниско ниво, което съответства на елементарната магия. Използва се пръчка.
*Мисля, че този тип магии са ви ясни. Всъщност се имат предвид онези трансформации, които могат да бъдат направени и без да се извика на помощ сериозна концентрация и мисъл. Ненужно е да казваме, че те са изключително малко.*
2. Абсолютно ниво: Всички останали нива, при които, за да приведем магията в тях, трябва да използваме само силата на мисълта.
*В случая не се казва да се прави магия без пръчка. Става въпрос за онези магии, които реално правят разграничението между един магьосник и един идиот, който размахва пръчка - онези, които изискват мислене, логика, внимание, а не само действие. Висша форма на тези магии са легилимантиката, оклумантиката и летенето без никакво летателно средство, което, дори да не вярвате, все пак е възможно.*

ІІ закон: Стационарни състояния на магиите - в тях енергията, пораждаща магията, има определени, неизменящи се с времето стойности.
*Общо взето магии, които могат да се правят по всяко време и на всяко място. Повечето трансформации са такива, защото не изискват някакви определени условия.*

ІІІ закон: Най-простите магии се състоят от положително заредени емоции, около които се напластяват мислите. Мислите се движат само по стационарни траектории около предмета. Те съответстват на първично ниво.
*Нещо като теоритично въведение към четвъртия закон. За да се направи дори най-простата трансформация, е нужно да се изчисти съзнанието от силно отрицателни емоции, дразнители или разсейване. Съзнанието трябва да е силно съсредоточено върху предмета на трансформацията.*

ІV закон: Всяка трансфигурация се характеризира с определена емоция.
*Този закон, предполагам, е най-ясен. Чисто и просто всяка магия, дори да не е трансформация, се влияе силно от емоциите на човека. Така например спокойствието и уравновесеността много помагат при Трансфигурацията, докато дори гнева и непредвидимостта могат да са полезни в определена степен за ЗСЧИ.*

А сега нека поговорим за един закон, който е не по-малко важен и засяга не само Трансфигурацията, а магията като цяло:

Законът на Гамп за Трансфигурацията.

1. Храна. Храна не може да се създава от въздуха, не съществува такова заклинание и няма как да съществува. Храната може да се призове, някакъв обект може да се трансформира в нея (макар това да не гарантира вкуса), количеството й може да се увеличава с магия, тя може да се променя с магия. Но не е възможно да се получи храна от нищо.

2. Пари. Нито злато, нито благородни метали, нито скъпоценни камъни... галеони, сикли, кнутове – никакви пари не могат да се създават от въздуха. Таласъмите в Гринготс имат право да създават галеони от злато, но само те знаят техниката и по закон само те могат да извършват тези дейности. Парите не могат и да се копират или умножават с магия. Чисто и просто за тях трябват усилия.

3. Информация и знания. Няма никакъв начин информация и знания да се получат директно с магия, без да се положат усилия. Не можете да научите урока си, като вкарате всичко в главата си с пръчката си, не можете да я прокарате по пергамента и да знаете текста наизуст. Да, можете да препишете, копирате, можете по-нататък с магия да намерите начин да запазите за дълго информацията, но просто няма как да заобиколите този закон – единствено с труд можете да постигнете знания.

4. Любов. Любовта не може да бъде вдъхната на някого с магия. Можете да използвате заклинание за заблуда, любовен еликсир или друг вид отвара, за да вдъхнете страст, копнеж, желание, всичко, близо до любов. Но всичко свършва с края на ефекта на заклинанието или когато жертвата спре да взима отварата. Чисто и просто не можете да си създадете сами любов.

5. Живот. Нищо не може да върне или завинаги да предотврати смъртта. Точка. Ненужно е да казваме, има начини да се удължи животът, но това не означава, че няма никога да умрете. Освен това съществуват духове, както и портрети, но те са само отпечатъци на човека и нищо повече. Няма никакъв шанс душа, ум и тяло да се съберат след смъртта в едно отново и толкова.

Вижте профила на потребителя http://hogwartshpbg.board-directory.net

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите