HogwartsHpBg

Това е форум за Хари Потър развлечение и е много забавно с много хора. Вечната война за Доброто и Злото. Включи се и ТИ!!!


You are not connected. Please login or register

Учебник по отвари

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Учебник по отвари on Чет Апр 13, 2017 1:44 pm

Admin

avatar
Admin
„Как да стана отварител?“ВЪВЕДЕНИЕ В ОТВАРИТЕ


„Не очаквам наистина да разберете красотата на тихо къкрещия котел с блестящите му изпарения, изтънчената сила на течности, които плъзват през човешките вени и омайват душата, запленяват чувствата… Аз мога да ви науча как да бутилирате слава, да сварите величие, дори да запушите в шише смъртта…”
-С. Снейп, Хари Потър и философският камъкОтварите (името им произлиза от латински, potio, и означава „напитка”) са магически смеси, които обичайно биват забърквани в котли и имат най-различни ефекти върху изпилия ги. Те варират както с ефектите си, така и с трудността на правенето си – затова е нужно да се съобрази доколко трудна е съответната отвара (има индикатори в началото на всяка рецепта).
Сложността е разпределена както следва:
- Лесна: Може да бъде направена от ученици от 1, 2 и 3 курс;
- Средно трудна: Може да бъде направена от ученици от 4 и 5 курс;
- Трудна: Може да бъде направена от 6 и 7 курс;
ПП. Моля да се има предвид, че въпреки, че отварата би могла да е „подходяща” за курса на героя ви, все пак се изискват доста сериозни умения, за да се получи.

Отварите се приготвят от магически съставки; могат да бъдат използвани с лечебна цел, но също така някои могат да предизвикат сериозни увреждания, дори смърт; ефектите им, например, варират от подобряване на концентрацията до имунизация срещу огън.

Не е задължително отварата да бъде изпита, за да предизвика нужния ефект – някои от тях е достатъчно да бъдат докоснати, а други започват на проявяват ефекта си само с направата си (например Регенерираща отвара). Макар на моменти да изглежда лесно, всъщност отварите трябва да бъдат забъркани много внимателно, за да постигнат необходимия ефект – дори само една капка в повече сок от мандрагора би могла да взриви сместта, например. Някои съставки е възможно дори да изменят силата на отварата и да я превърнат в отрова. Понякога, дори отварата да е забъркана съвсем точно, пак е възможно да има странични ефекти – например Феликс Фелицис предизвиква безразсъдство и прекалена самоувереност, ако не е била изпита според указанията; Еликсира за еуфория пък има странични ефекти като прекалената склонност към пеене и пощипване на останалите по носа, но те биха могли да бъдат потушени, ако в отварата се сложи малко мента.

Само магьосниците биха могли да направят отвара; ако мъгъл се опита, дори да следва точно инструкциите, пак не би успял, тъй като винаги се изисква магическа сила, за да бъде завършена дадена отвара.

Вижте профила на потребителя http://hogwartshpbg.board-directory.net

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите